Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2015

Έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε το επίσημο εικαστικό της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2015.

Η Μουσική είναι αρμονία, είναι η ένωση των κενών σε μια μουσική κλίμακα. Όπως και η γεωμετρία. Τα σημεία, οι ευθείες και οι καμπύλες είναι σαν τις νότες, τα ημιτόνια και τις μελωδίες.

Είναι και αυτό που ενώνει τους ανθρώπους σε ένα κοινό σημείο επαφής.
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής είναι απλά το γεγονός, που εμπειρικά και διαισθητικά ενώνει… ανθρώπους σε περισσότερες από 30 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην Μέλινα Μερκούρη, στην Ευρώπη του Πολιτισμού και στο Διεθνές Έτος Φωτός.

Οι καλλιτέχνες ετοιμάζονται, τα όργανα κουρδίζονται, οι χώροι στολίζονται ενώ την Πέμπτη θα ανακοινωθεί το Πανελλαδικό Πρόγραμμα και θα κυκλοφορήσουν οι αφίσες κάθε νησιού.

Το επικοινωνιακό ντόμινο ξεκίνησε! Δύο ημέρες πρίν ανακοινωθούν τα τοπικά εικαστικά όλα τα δίκτυα κοινοποιούν τον παρακάτω σύνδεσμο του Facebook, Like & Share:https://www.facebook.com/EuropeanMusicDay.Gr/photos/a.210459536592.132697.112225411592/10152942542241593/?type=1&theater

Περίπατος στο Διακόφτι Κυθήρων

Το κύριο λιμάνι του νησιού είναι ένας παραθεριστικός οικισμός με όμορφες παραλίες και καλές ψαροταβέρνες.Απέχει 30 χλμ. ΒΑ από τη Χώρα.

Αξίζει να δείτε

  •  Τη γέφυρα που συνδέει τον οικισμό με τη Μακρόνησο.
  •  Τη νησίδα Φειδονήσι.
  •  Το μοναστήρι της Αγίας Μόνης. Ο σημερινός ναός κτίστηκε το 1840 και από εκεί μπορεί κάποιος να δει το  Διακόφτι, τον Αβλέμονα και τις απέναντι ακτές της Πελοποννήσου.
  •  Τον Άγιο Γεώργιο του Βουνού, προς τον Αβλέμονα.