Διακόφτι

Το Διακόφτι είναι ένας από τους νεότερους οικισμούς των Κυθήρων που μέχρι το 1990 διέθετε μόλις δέκα κατοικίες. Η ανάπτυξη του Διακοφτίου ήλθε με τη δημιουργία του νέου λιμανιού που ξεκίνησε το 1990 και ολοκληρώθηκε το 1995.

Η παραλία του Διακοφτίου είναι από τις αγαπημένες των επισκεπτών και ειδικότερα των οικογενειών αφού έχει ρηχά νερά και ψηλή ξανθή άμμο και θεωρείται ιδανική για τα παιδιά. Ξεκινήστε κάθε μέρα σας εδώ και απολαύστε μέχρι τη δύση του ήλιου, κολύμπι και παιχνίδι στη θάλασσα και στιγμές χαλάρωσης. Καταναλώστε με πάθος θαλασσινούς μεζέδες, ψάρι και τσιριγώτικες γεύσεις συνοδεύοντας με ούζο ή κρασί στα μαγαζιά που βρίσκονται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.

Το Διακόφτι προσφέρει ευχάριστη διαμονή στους επισκέπτες του νησιού, αφού παρά το γεγονός ότι έχει γίνει ένα μεγάλο χωριό, παραμένει ήρεμο και ρομαντικό, ιδανική επιλογή για ξεκούραση. Στο χωριό υπάρχουν καφέ, ταβέρνες και μίνι μάρκετ. Σε απόσταση 11 χιλιομέτρων βρίσκεται το αεροδρόμιο Κυθήρων. Η σύνδεση με τα Κύθηρα ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς είναι καθημερινή.

Κάθε μέρα λοιπόν είναι μια μέρα που υπάρχει τρόπος να βρεθείτε στο Διακόφτι!